vineri, 16 noiembrie 2012

Arta afiselor - Poster art

Arta afiselor 
Un afis (poster) contine de obicei atat text cat si imagine, dar el poate fi realizat doar din imagini sau in intregime din text. Afisele  sunt create astfel incat sa atraga atentia si sa fie informative in acelasi timp. Sunt un instrument uzual al publicitatii (mai ales pentru promovare/informare despre evenimente - film, muzica, dar si pentru promovare produse pentru vanzare), al propagandei, al protestului, in general a unor grupuri care incearca sa transmita lumii un mesaj. Mesajul cuprins in afis este de obicei comprimat si succint, facand apel la valorile audintei, astfel ca de multe ori afisele surprind spiritul vremii in care au fost create.

Afisul modern dateaza din 1870, cand litografia color a fost perfectionata si s-a inceput multiplicarea la scara larga. Tehnicile de lucru sunt diverse de la colaj la pictura, de la gravura la arta digitala.

Scoala Poloneza de Afis este cea mai cunoscuta din lume in acest domeniu. Mai multe informatii si magini veti gasii la link-urile de mai jos.
http://www.theartofposter.com/
http://artavizuala21.wordpress.com/2011/12/14/istoria-afisului-polonez-in-192-de-imagini/

Afise contemporane:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu